1. 1
  2. 6

A Coveris hulladékmentes jövőképével és fenntarthatósági törekvéseivel összhangban a Coveris Pirtó, a Csoport Magyarországon lévő közép-kelet-európai központja 100%-ban megújuló energiára váltott. Az elmúlt 35 évben a pirtói telephely évente 2 500 tonna fólia gyártásával aktív szereplője volt az élelmiszeripar és ipari termékek rugalmas csomagolóanyag gyártók európai piacának.

 

A magyarországi üzem 2022 elejétől kezdve 100%-ban megújuló forrásokból – köztük a Napból és a biomasszából – származó energiát használ. A helyi vezetés elmondása szerint a fenntartható termelésre való áttérés nem volt könnyű lépés, de szükséges volt megtenni a fenntartható jövő felé vezető úton. 

 

„A zöld energiára való átállás a légkörbe történő CO2 kibocsátás csökkenéséhez vezet. E fenntarthatósági intézkedés eredményeként a kibocsátás mintegy 700 000 kg CO2-vel lett kevesebb, melynek köszönhetően a Coveris Pirtónál nullára csökkenthettük Scope 2 kibocsátásunkat” – fejtette ki Papp Gabriella, a Coveris Pirtó ügyvezető igazgatója. 

 

„Egyre több ügyfelünk tűz ki szigorú fenntarthatósági célokat, és ez a lépés támogatja CO2 lábnyomuk csökkentését. A rugalmas csomagolóanyagok vezető gyártójaként meggyőződésünk, hogy más vállalatokat és ügyfeleket is inspirálhatunk arra, hogy lépéseket tegyenek egy fenntarthatóbb jövő felé” – tette hozzá Papp Gabriella. 

 

Rólunk

A Coveris a világ legelismertebb márkái számára rugalmas csomagolóanyagokat gyártó európai, vezető csomagolóipari vállalat. Minden típusú termékhez gyárt védőcsomagolást – az élelmiszerektől és az állateledeltől kezdve az orvosi eszközökön át az ipari és mezőgazdasági termékig. A fóliákra, flexibilis csomagolóanyagokra és rostalapú termékekre (címkék és kartonok) specializálódott üzletágaival tökéletes platformot jelent a zöldebb jövőt célzó, fenntartható csomagolóanyagok kifejlesztéséhez. Széles körű műszaki szakértelmünknek köszönhetően kiváló minőségű csomagolásaink meghosszabbítják a termékek eltarthatóságát, ezáltal hozzájárulnak a hulladékmennyiség és az erőforrás-pazarlás csökkentéséhez. Ügyfeleinkkel közösen folyamatosan új, vonzó és fenntartható csomagolási megoldásokon dolgozunk. A Coveris az EMEA térségben 29 telephellyel és 4.100 fős dolgozói gárdával rendelkezik, a Coveris Group központja Bécsben található.
 

KAPCSOLAT: 

Barbara Sternig
Director Marketing & Communications 
barbara.sternig@coveris.com

Press Release Downloads